Küçük Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya öbür müstacel durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını uydurmak bâtınin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri çoklukla çelik yahut çıpa üzere malzemelerden kuruluşlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bili verecektir.

Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedi çıkış kapısı alegori çatı huzur aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa ciğergestaltsı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan nazikçe kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı henüz buna bentlı olarak henüz adi olmaktadır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok kesifı denetleme altında tutulmaktadır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın tertipli testleri gestaltlmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile alakadar tetkik ihya çdüzenışmalarımız vardır. 

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kellelayınca ortaya çısoy esrarın ve ali ısının dışarı çıkmasını önlemek muhtevain kapının sapa akva kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Sınırlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sav konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları terk etmek çetin ve güvensiz olacağı sinein yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Binanın dâhilinden süfliya çın nazil betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif karşılaşılan yangın merdivenleridir.

Maksat ayrıca yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması gereken tekâsüf noktaları üzere dış unsurları da belirtmelidir.

Binalarda belli başlı standartlarda mekân alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları derunermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belirli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını yangın kapısı engellemeye yardımcı evet.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen antrelere karşı bir asayiş açığı olarak da görülebilir. Her ne derece yangın esnasında yaşantı kurtarıcı olabilseler de uğruluk antreimleri bağırsakin muhataralı olabilirler.

Kapının bedii strüktürsı ve heves edilen aksesuarların kullanmaı ederı aracısız olarak etkilemektedir.

Report this wiki page